top of page

Donateurs, supporters en vrijwilligers

Van kansarm naar kansrijk

Jij als donateur, supporter of vrijwilliger maakt het verschil en laat een droom van een kind met een beperking uitkomen. Door jouw ondersteuning is Smiling Kids Bali in staat om een kansarm kind te begeleiden tot een kansrijk, zelfredzaam individu.

It feels good to help: Headliner

It feels good to help! 

Het is eenvoudig om het verschil te maken in het leven van deze kinderen.
Laat hun dromen uitkomen. Zij werken er hard voor. 

Op veel manieren is het mogelijk een bijdrage te leveren. Uiteraard kan dat financieel door een eenmalige of een periodiek vaste bijdrage of door Club100 member te worden. Maar het kan ook door revalidatiematerialen of apparatuur beschikbaar te stellen. Zelf sponsor activiteiten te organiseren is ook een optie. Dit ondersteunen wij graag met bijvoorbeeld een presentatie over het kinderrevalidatiecentrum. Maar denk ook aan stage- en vrijwilligersprojecten zoals bijvoorbeeld met een medische achtergrond, automatisering of organisatiekunde. Je bent van harte uitgenodigd om op welke manier dan ook het verschil te komen maken en dromen uit te laten komen!

Eenmalige of structurele bijdrage

It feels good te help!

Een bijdrage is eenvoudig en snel gedaan, hoe groot of klein die ook is. Met een bijdrage van € 25,- ben je al vriend (teman) van het kinderrevalidatiecentrum. 

Onze stichting is bij de belastingdienst ingeschreven als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor geniet u als donateur belastingvoordeel. Als u dit ook nog voor 5 jaar vastlegt in een door ons verzorgde schenkingsovereenkomst heeft u maximaal (100%) belastingvoordeel. 

Een Win - Win bijdrage 

It feels good te help WIX.jpg

Word Club100 member

It feels good te help!

Met inmiddels 186 Club100 members wordt er met deze groep een belangrijke en stevige financiële basis gelegd. De 100 staat voor de jaarlijkse bijdrage van € 100,-

Deelname is persoonlijk mogelijk maar ook als gezin, vriendenclub, organisatie of onderneming. Van de inschrijving wordt een bamboe naambordje gemaakt en komt hopelijk voor vele jaren op het kinderrevalidatiecentrum in het noorden van Bali te hangen.

Deelname conform de ANBI regels

geeft maximaal belasting voordeel. 

Club100 QR.png

Stage en vrijwilligers projecten

It feels good to help!

Al vele jaren ontvangen wij stagiairs en vrijwilligers. Wij werken samen met diverse Hogescholen, Universiteiten en kinderrevalidatiecentra in Nederland en het buitenland. Naast de voorkeur voor kinderfysiotherapie hebben wij ook  belangstelling voor vele andere disciplines binnen de gezondheidszorg. Maar ook op het gebied van bijvoorbeeld automatisering, organisatiekunde, management, horeca, handenarbeid hebben wij stage en ervaringsplekken in te vullen. Meld je aan via het contactformulier als je interesse of vragen hebt.

Gede, Cas en Fleur HAN.jpg
It feels good to help: Get Involved

"Kinderen zonder toekomst begeleiden naar een leven waarin ze zich gezien en gewaardeerd voelen. Dat is waar we het voor doen."

Gede Voga - General supervisor Smiling Kids Bali

It feels good to help: Quote
Nieuw4.jpg

Karma

Op Bali is met 93 procent het hindoeïsme het belangrijkste geloof. Verering van de
voorouders en het geloven in karma zijn hierbij primair.

In het hindoeïsme gelooft men dat het krijgen van een kind met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een straf voor de huidige generatie is. Het betekent dat de voorouders iets slechts hebben gedaan. Voor de ouders is het belangrijk om deze kinderen te accepteren. Ze bieden dan als het ware hun excuus aan voor het slechte dat hun voorouders hebben gedaan. Hiermee wordt het slechte karma van de voorouders kwijtgescholden.

Schaamte, verwaarlozing en de extra zorgen.
Helaas betekent dat niet dat alle gehandicapte kinderen op Bali worden geaccepteerd en opgevangen. Vanuit schaamte worden veel kinderen verstoten en aan hun lot overgelaten en/of leven in een isolement. Weg van het toerisme, verstopt tussen de rijstvelden of de hoger gelegen gebieden en het dicht beboste woud. Maar ook in de smalle achterafstraatjes van de kleine (berg)dorpen en woongemeenschappen (Kampung). Hier tref je een ander Bali met armoede en verwaarloosde kinderen met een beperking. 

It feels good to help: Image

Neem een klein voetje bij de hand en help!

Dankzij de steun van onze donateurs en supporters kunnen wij ons werk voortzetten.

Wij verwelkomen uw support hartelijk zodat wij onze kinderen de liefdevolle opvang, zorg, scholing en werkervaring aan kunnen bieden. Alleen op deze manier kunnen we hen het perspectief bieden op een meer zelfstandig bestaan. 


Elke gift is welkom. Hartelijk dank namens het team van Smiling Kids Bali.

It feels good to help: Text
bottom of page