top of page

Over ons

It feels good to help!

Smiling Kids Bali helpt kinderen met een beperking door middel van specifiek ontwikkelde fysiotherapie. Het doel is hen perspectief te bieden op zelfredzaamheid in de maatschappij.

Bij tekst Marino.jpg

Liefde, zorg en enorm veel geduld 

Marino van der Starre - Initiator en manager Smiling Kids Bali

Na vijftien jaar makelaardij en een burn-out moest ik tot rust komen zodat mijn fundamentele energie weer kon stromen. En dat heb ik gedaan in het noorden van Bali. In voorbereiding op die reis naar binnen, heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij de stichting So Rehab Bali. Wat ben ik daar mooie mensen tegengekomen, maar ook mijzelf. Ik heb een diepe verbinding gemaakt met het team dat kinderen met een beperking met liefde, zorg en enorm veel geduld weer op de been helpt. 

Na een aantal organisatorische wijzigingen binnen het kinderrevalidatiecentrum zoals een verhuizing en de introductie van de nieuwe naam Smiling Kids Bali is het een revalidatiecentrum gebleven dat bijdraagt aan de zelfredzaamheid van onze veerkrachtige kinderen. De expertise van het team en mijn inzet als manager is een stabiele en succesvolle combinatie gebleken. Ik ben dankbaar dat ik mag doen waar ik van hou en iedere dag weer blij van word. 

Organisatie Nederland

Het bestuur van de Nederlandse stichting ondersteunt en faciliteert de initiator en manager van Smiling Kids Bali | Nederland - Indonesië en de uitvoerenden van de organisatie op Bali bij hun werkzaamheden.

MS close2.jpg

Marino van der Starre

Initiator Smiling Kids Bali
Nederland - Indonesië

Oprichter en algemeen manager Smiling Kids Bali | Nederland - Indonesië

Cultuur verschillen

"De besturen vormen een waardevolle brug tussen twee continenten. Dat was duidelijk te zien bij één van de ceremonies van de stichting op Bali."

Hans Fien - Voorzitter

Bali_man_belletje.jpg

Organisatie Indonesië

De stichting op Bali bestaat uit vijf eigenaren met daaronder een dagelijks bestuur. Het geheel wordt gecontroleerd door een controller. De Nederlandse stichting en de eigenaren van de Indonesische organisatie ondersteunen de managers, het dagelijks bestuur en het team van Smiling Kids Bali in de opvang, zorg en revalidatie van kinderen met heup-, knie- en voetafwijkingen.

Wayan Dr. I. Parna Arianta

Wayan Dr I. Parna Arianta

Mede-eigenaar (Pembina)
Medische zaken

Medisch directeur ziekenhuis Kertha Usada

Elke_Lale_van_Achterberg.png

Onze ambassadeur

'Inspiratie en passie'

Elke Lale van Achterberg - Wereldkampioen rolstoelschermen (2017)

Ik heet Elke Lale van Achterberg, ik ben geboren in het millennium jaar 2000 en heb een enorme passie voor sport en in het bijzonder voor schermen! Op mijn elfde ben ik in een rolstoel terecht gekomen en toen ik vijftien jaar was moest mijn onderbeen geamputeerd worden. Ik heb het niet altijd even makkelijk gehad maar sport heeft mij overal doorheen gesleept. Ik kwam er achter hoe onwijs belangrijk het is om iets te kunnen doen wat je leuk vindt, waar je echt gelukkig van wordt!!! 

Ik hoop via mijn ambassadeurschap te kunnen laten zien dat ondanks lastige uitdagingen in je leven je heel veel kunt! Ik hoop een inspiratie te kunnen zijn en dat ik deze kids kan helpen met het vinden van hun passie!!!

Het revalidatieteam

Het gedreven en enthousiaste team van Smiling Kids Bali vangt de kinderen liefdevol op. Met hun jarenlange ervaring en specialistische kennis maken zij het verschil voor onze kinderen.

Gede.jpg

I Gede Ardiasa

Algemeen supervisor locatie
Kalibukbuk - Lovina

Mede-oprichter (Pendiri) Smiling Kids Bali Indonesië

Jalan Giri SKB.jpeg

Het kinder
revalidatie

centrum

Perspectief op zelfredzaamheid in de maatschappij.

De stichting waar haar medewerkers de kinderen behandelen bevindt zich in het Noorden van Bali in de regio Lovina. Het meer rustige Lovina trekt steeds meer toeristen en staat bekend om het spotten van dolfijnen, haar indrukwekkende natuur met haar watervallen, de Banjar hot spring en haar prachtige hindoeïstische tempels.

Visie, missie, kernwaarden

Met uw hulp zorgen wij voor consistentie in de noodzakelijke opvang, zorg, scholing en werkervaring. Daarnaast zetten wij ons in om verbeteringen door te voeren en te groeien in omvang.

Visie

Waar bescherming is,
is liefde.
Waar liefde is,
is hoop.
Waar hoop is,
is leven.

Missie

Alle activiteiten van Smiling Kids Bali staan in teken van degenen die geen plaats hebben in de maatschappij, die niet voor zichzelf kunnen opkomen.

Kernwaarden

Zelfredzaam
Zelfontplooiing

Zelfbehoud

Hoofdfoto SKB.jpg

Sinds 2003

Al ruim duizend kinderen geholpen!

Sinds 2003 zijn al meer dan duizend kinderen behandeld en op weg geholpen. Wij hielpen hen in de benen met specialistische fysiotherapie, het verschaffen van hulpmiddelen en de verzorging van operaties. Sinds een aantal jaren bieden we ook educatie, sport- en spelprogramma’s aan. Binnen het werk ervarings programma heeft een aantal kinderen hun dagelijkse werkzaamheden, dagbesteding.

Neem een klein voetje bij de hand en help!

Dankzij de steun van onze donateurs en supporters kunnen wij ons werk voortzetten.

Wij verwelkomen uw support hartelijk zodat wij onze kinderen de liefdevolle opvang, zorg, scholing en werkervaring aan kunnen bieden. Alleen op deze manier kunnen we hen het perspectief bieden op een meer zelfstandig bestaan. 


Elke gift is welkom. Hartelijk dank namens het team van Smiling Kids Bali.

bottom of page