top of page

Nieuws en updates

Bij Smiling Kids Bali is het nooit stil.
We laten daarom graag van ons horen!

It feels good to help

SKB logo Batik klein.png

Onze nieuwsbrieven en nieuwsflitsen

Sommige dingen zijn zo mooi, die moeten worden gedeeld!

Wij laten van ons horen door onze kwartaal nieuwsbrieven en tussentijdse 'one item' nieuwsflitsen. Op deze wijze blijf je goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het kinderrevalidatiecentrum. Ontvang je deze nog niet!? Schrijf je dan in want ze zijn te leuk om te missen.

fysio4_edited.jpg

Nieuwsflits: hier zijn wij goed in!

Nieuwsflits | Juni 2024

Allereerst hartelijk bedankt voor het lezen van onze nieuwsbrieven en -flitsen. De video's die wij maken, worden veel bekeken. Wij willen heel veel mensen bereiken door deze bijvoorbeeld ook op Facebook en Instagram te zetten, en natuurlijk op onze website. Waar draait het uiteindelijk allemaal om? Dat de kinderen van ons revalidatie- en zorgcentrum met vertrouwen hun toekomst tegemoet kunnen gaan door de beste fysiotherapie te krijgen. Wij zetten alles op alles om de zelfredzaamheid van de kinderen te vergroten.

Ketut met brace.JPG

Groeien in het kwadraat

Nieuwsflits | Maart 2024

Op 5 november 2023 mocht ik samen met Esther vertrekken naar Bali. Zes weken op locatie, schouder aan schouder, met het team, de kinderen en hun ouders, sponsoren en nog meer betrokkenen aan het werk voor het kinderrevalidatiecentrum.

Samen hebben wij het nieuwe centrum voor de eerste keer operationeel gezien. Pas later konden wij ons gevoel en ervaring verwoorden: het centrum is precies zoals het moet zijn. In alle opzichten past het gebouw bij onze ambitie voor nu en in de toekomst, en de energie bruist. Deze plek is nog meer een ontmoetingsplek geworden!

Komang Raina Wardani.jpg

Toekomst bestendig

Nieuwsbrief | oktober 2023

In de nieuwsbrief van afgelopen juni heb ik kunnen vertellen over de nieuwe locatie en dat de bouw in de afrondende fase was. Op 3 juli zijn het team en de kinderen verhuisd naar Jalan Giri no 25. Stap voor stap hebben het team en de kinderen alle ruimtes in gebruik genomen en ons nieuwe gebouw is nu volledig operationeel.

SKB Jalan Giri kopie_edited.jpg

Mooie ontwikkelingen!

Nieuwsbrief | juni 2023

Hoi allemaal, 

Afgelopen maandag 29 mei hebben wij de soft opening gehad. Stap voor stap nemen het team en de kinderen alle ruimtes in gebruik. Fantastisch om te zien!

Ik wens jullie veel leesplezier!

Marino van der Starre
Initiator en manager Smiling Kids Bali  

3a6c82da-599c-46f7-a4ae-c5d079a969c0.jpg

Wij zijn weer terug van weggeweest

Nieuwsflits | april 2023

YES! Wij gaan weer terug naar de Jalan Giri. Al sinds 2017 zijn wij op zoek naar dé stevige fundering van waaruit het kinderrevalidatiecentrum kan groeien tot haar waardevolle omvang! 

Veel leesplezier!

Marino van der Starre
Initiator en manager Smiling Kids Bali

Kampen speelt_edited.jpg

Kampen heeft gespeeld voor Bali 2022

Nieuwsflits | januari 2023

Op 19 november 2022 hebben wij het benefiet 'Kampen speelt voor Bali' mogen organiseren. Het plezier was enorm en de betrokkenheid was hartverwarmend!

Namens de besturen op Bali en Nederland wens ik jullie een heel goed, gezond en inspirerend 2023 toe. 

Veel leesplezier!

Marino van der Starre
Initiator en manager Smiling Kids Bali

Tijdelijke locatie 1.jpg

Zóveel om te delen

Nieuwsbrief | november 2022

Sommige ervaringen steken er met kop en schouders bovenuit. Zo ook nu. Ketut Sutini, de moeder van onze supervisor Gede Voga, is overleden op dinsdag 11 oktober. Dit is een groot verdriet binnen haar hechte familie en wij wensen hen heel veel sterkte. Ook ik voel dit als een verlies want Ketut Sutini was mijn ibu Bali.

Naast afscheid nemen mogen wij ook plaats maken voor welkom heten. Ook vorderen wij met de nieuwe locatie en doen wij graag kort verslag over het benefiet van afgelopen 19 november. En er is een muzikale primeur.

Webversie.png

Kampen speelt voor Bali 2022

Nieuwsflits | oktober 2022

SAVE THE DATE SAVE THE DATE


Op zaterdag 19 november spelen the BelandaBoys Bauke Bakker en Gertjan van der Weerd met muzikale Kamperse vrienden op het Dans en Feest benefiet 
Kampen speelt voor Bali live @ 't Ukien in Kampen.

De vrienden die belangeloos bijdragen aan deze 1e editie van dit benefiet zijn Henk Jans, Robbie van der Weerd, Dick en Robin, Stein Bakker, Joost van Wissen, Suzanne van Gent, Frans van de Kamp, Wim van der Starre, Wilfred Spijkerboer en mogelijke Surprise Friends. Geert Bloupot is spreekstalmeester van de avond.

IMG_3844.jpeg

Vlie voor Bali 2022

Nieuwsflits | augustus 2022

Een eiland voor een eiland 

De 3e editie van het 3-jaarlijkse benefiet Vlie voor Bali vond plaats op 7 augustus op Vlie-land. De organisatie van dit benefiet heeft de ondernemers van Vlieland wederom van hun allerbeste kant gezien: inventief, gul en hartverwarmend betrokken.


Het benefiet is georganiseerd door Marino, initiatiefnemer en manager van het kinderrevalidatiecentrum en is belangeloos gesponsord door Kampeerterrein Stortemelk, grandcafé de Bolder en veel Vlielander ondernemers. Zij hebben samen voor een indrukwekkende prijzenpot gezorgd.

Giri NB.png

Verhuizing en nog veel meer

Nieuwsbrief | juli 2022

Hoi allemaal, wat is het mooi werk dat ik mag doen. Er is altijd iets te beleven of te regelen. Wij hebben onder andere nieuws over het werkervaringsprogramma (WP), er is een wijziging in het personeel, het bestuur in Nederland is op de gevoelige plaat vastgelegd en er is nieuws over de nieuwe locatie. Ja ja, je leest het goed want wij gaan in september 2022 verhuizen!

Ik wens jullie veel leesplezier!

Budi & Ayu NF_edited.jpg

Hoe leuk! 

Nieuwsflits | juni 2022

Ayu en Budi zijn beide werkzaam als assistent fysiotherapeuten binnen ons kinderrevalidatie centrum. Ayu heeft een lange weg afgelegd met operaties (klompvoeten) en heel veel training om te komen waar ze nu is. En ook nog haar liefde gevonden binnen het kinderrevalidatiecentrum en op zaterdag 28 mei jongstleden getrouwd! Hoe leuk is dat!  Wij wensen Ayu en Budi een heel gelukkig huwelijk toe. Van harte gefeliciteerd!

Lees hun eigen verslag en geniet van de video. Klik hierna op 'De gehele nieuwsflits'. 

web2.png

One name, one facebook, one website voor Smiling Kids Bali

Nieuwsbrief | mei 2022

Hoi allemaal,
Ik ben blij dat ik jullie mag vertellen over een aantal mooie ontwikkelingen: de nieuwe organisatie voor het kinderrevalidatiecentrum op Bali is een feit! De notariële akte is getekend en op facebook is de nieuwe naam en vormgeving doorgevoerd.
En dan nog een leuk ander nieuwtje: er gaat een huwelijk plaatsvinden binnen de stichting. Meer over deze items verderop in de nieuwsbrief.

Het bestuur in Nederland is uitgebreid met een vijfde bestuurslid. Gerard de Kort, van harte welkom!

Samen met mijn . . . . .

NF March 2022_edited.jpg

We gaan op reis en nemen mee...

Nieuwsflits | maart 2022

De reguliere nieuwsbrief in januari is door organisatorische omstandigheden uitgebleven. We beginnen dit jaar met een nieuwsfilts over chromebooks, maar niet zonder eerst iedereen namens het team van het kinderzorgcentrum en de besturen op Bali en in Kampen te bedanken voor ieders bijdrage in 2021.

Covid-19 is helaas nog steeds onder ons en met inmiddels de wetenschap wat er in Oekraine gaande is wensen wij iedereen in vrijheid een goede gezondheid toe voor 2022.

Team Dec 2021.jpg

Speels, vrolijk, kleurrijk en klaar voor de toekomst

Nieuwsflits |  november 2021

Met de lancering van de nieuwe website, introductie van het logo en de gehele nieuwe uitstraling zijn we klaar voor de toekomst. Er was een efficiëntieslag nodig: diverse logo's en twee facebookpagina's onderhouden, werken met meerdere e-mailadressen, er ging daardoor kostbare tijd verloren. Er was behoorlijke overtuigingskracht nodig van de manager om de noodzaak hiervoor over te brengen. Het introduceren en doorvoeren van dergelijke wijzigingen is een proces dat met respect en aandacht voor het verleden moet gebeuren, en dat had tijd nodig.


Tricycle1.jpg

Het regent weer nieuws! 

Nieuwsbrief |  oktober 2021

Met een voorwoord van Bu Sylvie Yuliasari als onze secretaris en direkteur van het ziekenhuis Kertha Usada in Singaraja. Items zijn o.a; Bali nog steeds in de greep van het Covid-Delta variant. Belangrijke sponsor actie voor onze stichting, automatisering, komst van gesponsorde drie-wielers, stand van zaken voedselhulp programma en Club100-2021.

Logo's SKB.png

Kleurrijke en minder kleurrijke ontwikkelingen

Nieuwsbrief |  juli 2021

Items zijn o.a; Bali in de greep van het Covid-Delta variant. Nieuwe kinderen in behandeling genomen. Mooie sponsoring ontvangen en introductie van de nieuwe naam Smiling Kids Bali en logo (internationaal) op Bali.

New braces - Puspadi Bali_edited_edited.jpg

Nieuwsflits  |  mei 2021

Op pad naar een betere toekomst

Deze ONE ITEM NEWS FLASH gaat over de vier kinderen die de afgelopen periode nieuwe braces aangemeten kregen. Wij stelden hen al even voor in de nieuwsbrief van april. Het is in meedere opzichten een uitdagende onderneming!

Komang Noviani

Het kinderrevalidatie centrum, voedselhulp, welkom Noviani en er gaat iets veranderen!!

Nieuwsbrief  |  april 2021

Aan mij de eer om de nieuwsbrief te starten met goed nieuws. Het kinderrevalidatiecentrum is open gebleven! In het voorwoord in de nieuwsbrief van januari vertelde ik over de aanpassingen door Covid 19. Er zijn wat dat betreft geen nieuwe wijzigingen te noemen.

Ketut Adi Wiguna

Dit is onze Ketut Wiguna! 

Nieuwsflits  |  februari 2021

​Deze ONE ITEM NEWS FLASH gaat over Ketut Wiguna. Hij woont met zijn ouders in Desa Anturan, Buleleng. Ketut Wiguna is het vierde en jongste kind. Een zus is overleden. Gelukkig heeft hij nog een oudere zus en broer.

Ketut Wiguna is bijna 10 jaar oud. Zijn diagnose is CP (Cerebrale Parese). Zijn braces zijn gemaakt door de stichting Puspadi Bali in Denpasar. Dit is een belangrijke samenwerking maar ook steeds een hele onderneming, want de reis ernaar toe duurt zo'n drie uur. Ons eigen team heeft de juiste kennis in huis maar niet de middelen. Er is bijvoorbeeld een oven nodig om de braces te kunnen maken. Wij hopen in de toekomst een oven aan te kunnen schaffen zodat het reizen verleden tijd is.
 
Veel lees en luister plezier over deze dappere jongeman. 

Marino van der Starre

De beste wensen, Covid-19, onze

kinderen en hun toekomst

Nieuwsbrief  |  januari 2021

Namens het bestuur in Nederland en op Bali wens ik je een liefdevol en gezond 2021 toe.
Alles en iedereen is onder de indruk van Covid-19, iedereen heeft er mee te maken en we zijn er nog niet. Deze tijd maakt het voor ons allen zichtbaar hoeveel kwetsbare mensen er zijn. We hebben voor elkaar te zorgen. Laten we elkaar niet loslaten! 

Marino van der Starre - Initiator en manager Smiling Kids Bali

Neem een klein voetje bij de hand en help!

Dankzij de steun van onze donateurs en supporters kunnen wij ons werk voortzetten.

Wij verwelkomen uw support hartelijk zodat wij onze kinderen de liefdevolle opvang, zorg, scholing en werkervaring aan kunnen bieden. Alleen op deze manier kunnen we hen het perspectief bieden op een meer zelfstandig bestaan. 


Elke gift is welkom. Hartelijk dank namens het team van Smiling Kids Bali.

SKB Jalan Giri kopie 2.jpeg

Het is heel makkelijk om je bij ons aan te sluiten

Steun op de manier die bij jou past!

SKKB logo.png

Wij sponsoren Smiling Kids Bali

Er zijn veel manieren om deze mooie stichting te steunen. Wij, Stichting Kinderkledingbeurs, deden dat door Club100-member te worden en te blijven. Het is echt waar wanneer wij jou vertellen dat alle hulp aan Smiling Kids Bali wordt gewaardeerd en telt, zodat zij kinderen met een beperking kan blijven helpen.

bottom of page