top of page

Het Kinderrevalidatiecentrum

Een veilige plek waar we werken aan gezondheid, vertrouwen en zelfstandigheid.

Onze visie en missie is kinderen met een beperking letterlijk op de been helpen en te helpen een waardig en zelfstandig leven te leiden zodat een ieder kan deelnemen aan de maatschappij.


Financiële onafhankelijkheid van het centrum is daarbij ook een belangrijk streven.

Ons centrum: Headliner

De 4 pijlers van Smiling Kids Bali

Wij streven naar een zo groot mogelijke fysieke onafhankelijkheid en bieden hulp om eigen vaardigheden en vertrouwen te ontwikkelen. Met als resultaat dat als de kinderen richting hun volwassenheid gaan, zij een zo zelfstandig mogelijk bestaan kunnen leiden en daarbij zoveel mogelijk in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Op deze wijze kunnen deze minderbedeelde en mindervalide kinderen een waardige en respectvolle plek in hun directe leefomgeving en samenleving innemen.

Therapie 1.JPG

Pijler 1
Fysiotherapie

De belangrijkste pijler van het kinderrevalidatiecentrum is de fysiotherapie. Het revalidatieteam heeft in de loop van de jaren een specifieke fysiotherapie ontwikkeld voor met name heup-, knie- en voetafwijkingen. Veel kinderen hebben een probleem met lopen door bijvoorbeeld een klompvoet of een andere aandoening.
Zij mogen vertrouwen op enorme ervaring, kennis en geduld van het revalidatieteam. Soms moeten de kinderen een operatie ondergaan gevolgd door intensieve training en therapie. Voor het uiteindelijke resultaat is het van groot belang om niet alleen het kind maar ook de ouders bij te staan. Zij zijn van groot belang in het revalidatieproces. Hoe groter de zelfredzaamheid, hoe dichterbij wij bij ons doel zijn. 

Nieuw1.jpg

Pijler 2
Medische hulpmiddelen en operaties

Gedurende de revalidatie krijgen de kinderen te maken met allerlei op maat gemaakte hulpmiddelen. Denk hierbij aan braces, het gipsen, looprekken, rolstoelen, krukken, zelfontwikkelde emmerstoeltjes en in een enkel geval zelfs scooters gemodificeerd tot vierwielers. Allemaal gemaakt in onze Toolshop door een paar creatieve en vakkundige teamleden. Ook leren zij de kinderen omgaan met de hulpmiddelen.

Soms is opereren de enige oplossing en werken wij nou samen met het plaatselijke ziekenhuis RSU Kertha Usada en de Nederlandse collega stichting Stepping Stones. 

Educatie 2.JPG

Pijler 3 
Educatie, cursussen en digitaal onderwijs

Het volgen van regulier onderwijs is voor kinderen met een beperking erg moeilijk en vaak zelfs onmogelijk. Stichting Smiling Kids Bali biedt daarom een educatieprogramma aan met een verplichte lesplan en digitaal onderwijs. Onze lerares Luh Winda Krisdayani en klassenassistent Komang Noviana onderwijzen de kinderen. Therapeutisch zwemmen, kooklessen en persoonlijke hygiene zijn voorbeelden van aanvullende cursussen en trainingen. Een prachtige samenwerking en een waardevolle toevoeging. 

WP 2.jpg

Pijler 4
Werkervaring en financiën

Nadat de kinderen letterlijk en figuurlijk in de benen zijn geholpen willen wij de zelfredzaamheid verder vergroten. Wij realiseren dit door de kinderen en jong volwassenen werkervaring op te laten doen binnen ons werk ervaringsprogramma. Professioneel begeleid door Wahyu Krisna Permana die ook een creatief programma begeleid.   Later zal ook de Smiling Kids Bali-winkel en restaurant volgen. 


De kinderen krijgen een passende vergoeding voor hun werkzaamheden en leren hoe met geld om te gaan. Met een lokale bank hebben wij een spaarsysteem opgezet voor de kinderen. Het is prachtig om te zien dat zij op deze manier ook thuis financieel een steentje kunnen bijdragen en daarmee ‘stap voor stap’ een volwaardige plek binnen het gezin en samenleving innemen.

Ons centrum: Our Causes
Website DEF_edited.jpg


It feels good to help

"Lief kind. Jouw lach is de mooiste op deze wereld. Jij maakt alles mooier. Wees niet bang. We laten je niet vallen. Elke dag vooruit. Een stapje. Een sprong. Tot het moment dat je op eigen benen staat. Lief kind."

Nynke Links

Ons centrum: Quote

Neem een klein voetje bij de hand en help!

Dankzij de steun van onze donateurs en supporters kunnen wij ons werk voortzetten.

Wij verwelkomen uw support hartelijk zodat wij onze kinderen de liefdevolle opvang, zorg, scholing en werkervaring aan kunnen bieden. Alleen op deze manier kunnen we hen het perspectief bieden op een meer zelfstandig bestaan. 


Elke gift is welkom. Hartelijk dank namens het team van Smiling Kids Bali.

Ons centrum: Text
bottom of page